Udvalgt indlæg

Hvad er kjolens navn ....Kjunika1 ....24....

Om mig

Mit billede

Jeg var ung i de glade 60´er, hvor jeg strikkede hønsestrik og store islandske trøjer. De var varme at have på til jazzbal. Min blog er mit fristed. Her deler jeg ud af mine erfaringer om strik, som jeg har genoptaget her i mine glade 60´er. Jeg finder glæde og ro ved at sidde med strik i hænderne. Min blog bærer nok præg af, at jeg er lærer og gerne deler ud af den viden og inspiration, jeg suger til mig i blogverdenen.
 
 

mandag den 24. juni 2013

Le Mans i strikning

Lørdag og søndag strikkede jeg omgang på omgang. Le Mans kørte i baggrunden - det var også omgang på omgang. Ret trivielt.

3 ærmer blev det til - det første blev trevlet op igen. Men nu er min Peasy færdigstrikket - klippet op - og monteret - klar til uldvask.

Her er den:


For første gang har jeg:
- strikket efter engelsk opskrift og alligevel ikke slavisk
- strikket hulmønster
- klippet op efter at have strikket på rundpind

Jeg lavede lange ærmer i stedet for 3/4 - og lavede indtagninger.

Det er dog imponerende, at man kan tage to stykker garn og et par pinde og så få sådan et resultat efterfølgende. Ja, jeg er da ikke så lidt stolt :)

Jeg strikkede medium på pind 4 - kanter 3.5

Garnforbrug: 180 gram Blackhill højlandsuld - lys lammeøre
Og 124 gram alpaka - farve blågrå
Det er svært at finde de rigtige knapper. Jeg er ikke tilhænger af, at det er knapperne, der kommer med trøjen - på den anden side, skal de også kunne give et sidste piiiift. På billedet ser mine lilla ud - de er nu mere i tone med alpakaen. Hvad synes du om valget?

Her lige før opklipning - her fik jeg varmen
Og vupti - det gik så fintJeg er så glad for min cardigan :)

4 kommentarer:

 1. Sådan,flot gået,den er da bare blevet super lækker,og ja uha man tror næppe sine egne øjne når man har klippet imellem de hæklede kanter,det er bare så fin en kant man får i forhold til de maskinsyede.Jeg syntes dit valg af knapper er fint.

  SvarSlet
 2. Hvor er den blevet flot, det er altid skønt at afprøve nye teknikker ikke mindst når resultatet bliver så godt.

  SvarSlet
 3. Den er blevet rigtig fin, sjovt med den metode at hækle og så klippe så nemt det år og godt det bliver. Et flot resultat du godt kan være stolt af :-))
  Majbritt

  SvarSlet