Udvalgt indlæg

Hvad er kjolens navn ....Kjunika1 ....24....

Om mig

Mit billede

Jeg var ung i de glade 60´er, hvor jeg strikkede hønsestrik og store islandske trøjer. De var varme at have på til jazzbal. Min blog er mit fristed. Her deler jeg ud af mine erfaringer om strik, som jeg har genoptaget her i mine glade 60´er. Jeg finder glæde og ro ved at sidde med strik i hænderne. Min blog bærer nok præg af, at jeg er lærer og gerne deler ud af den viden og inspiration, jeg suger til mig i blogverdenen.
 
 

mandag den 3. juni 2013

Uhm, så er der nybagte boller

I dag er jeg tidligt hjemme. Der er ro i huset. Vejret er skønt.
I køleskabet er den dej, som jeg satte til langtidshævning i går ved at gå ud af sin gode skål.
Et lille fif når dejen er godt klistret er en is- ske. Den former bollerne fint. Jeg dypper den af og til i lidt vand.




I denne dej har jeg puttet godt med hørfrø og 5-kornsblanding, fuldkornshvedemel og grove havregryn. Økologisk :)




I dag blev der 46 boller ud af en dobbelt portion. Så er der til fryseren.




Ind i mellem de to hold bagning er der tid til lidt strik på det sidste ærme




Vupti ... Så er det tid til en kaffetår og en nybagt bolle. Mums




Opskriften jeg har brugt kommer her:


Koldhævede grovboller

10 g gær
8 dl koldt vand
1 spsk. Salt
2 tsk. rørsukker
200 g hørfrø, solsikkefrø og græskarkerner
200 g grahamsmel, fuldkornshvedemel ell. lign.
200 g havregryn
300-350 g hvedemel

Gæren opløses i det kolde vand, og alle ingredienser blandes efterfølgende i gærvandet.
Dejen skal være meget lind.
Stilles i køleskab i min. 12 timer, tildækket med husholdningsfilm. Formes til boller med en ske alt efter den størrelse du ønsker, og stilles på bagepapir. Ovnen tændes på 250 gr og bollerne stilles i ovnen når denne er tilstrækkelig varm. Bages i ca. 20-25 min.
Dejen kan sagtens stå på køl i 4-5 dage, så man kan bage frisk brød hver dag


Ingen kommentarer:

Send en kommentar