mandag den 21. april 2014

Cardigan - Honning eller Gollum til gråt i gråt

En god ferie har det været. Afslappende. Der har været tid til egen tid og social tid

Mellemste datter, der lige er flyttet i ny lejlighed, havde inviteret på påskefrokost skærtorsdag.

Smilla kom med hjem til et par dages ferie og der blev sat kartofler.

Jeg fik strikket min dejlige trøje færdig, hvilket var mit mål på strikkefronten. Den er bare " fed", som nogen ville sige. Den er vældig beskrevet i forrige indlæg.

Nyt strik har taget form. Jeg startede for nogen tid siden på en top - down uden mål eller med - i lysegrå rullesten højlandsuld fra lageret. Inspirationen kom forleden, da jeg så dette billede.

Farver, der kunne ligne, var på lager.

Jeg havde først tænkt, at nu skulle gollum stå sin prøve, men efter hurtig afstemning på Instagram, blev det honningfarven, der vandt.

Lidt kulør til det grå er fint men også lidt vovet for mig.

"I am steeking" - skrev jeg i morges på Instagram, og der ligger billeder fra min proces i dag - for nu skulle jeg jo have en cardigan, så tæt på billedet som muligt. V - udskæring var der dog ikke lagt op til.

Og netop til denne del af processen er en hel dag med alenetid god. Ingen forstyrrelser og man er i nuet.

Kanten var jeg spændt på, da jeg kun strikker med enkelt tråd. Jeg var bange for, at de skulle " flandre" - men de er blevet så fine.

Pludselig blev jeg i tvivl om, hvor knaphuller skulle være. Jeg huskede at have læst, de ikke skulle være lige midt i.

På Instagram kom Gitte ind i kampen - og så dukkede det frem fra arkivet. Det er Marianne Isager, der skriver det under " Sukkertrøjen" .

Knapkassen fra min bedstemor kom frem. Det var den gang alle knapper blev pillet af, hvis tøjet blev kasseret. Forståeligt og fornuftigt. Knapper er jo næsten lige så dyre som garnet. Jeg fik lavet 10 knaphuller og jeg har lige set, at garnudsalg tager 14 kr for en knap - så kommer knapperne jo til at koste mere, end garnet til trøjen.

Det lykkes heller ikke at finde knapper i kassen denne gang.

Nu mangler blot ærmerne - men monteringen er jo så godt som klaret, så det kan ikke vare længe.

Dejlige fridage er fløjet afsted. Snart snakkes der igen - den nye skolereform mv.

Og der skal tænkes grønt indlæg i regnbuelegen

Da klokken nærmer sig midnat vil jeg ønske god nat med en lille anemonehilsen fra min løbetur i skoven i går (pudser glorien)

Godnat!

 

 

 

 

3 kommentarer:

 1. Sådan en cardigan kunne jeg lige bruge.... Det er på listen, når jeg en gang... bliver færdig med stjernetrøjen. (jeg trænger gevaldigt til at se noget andet!)
  Så fine kanter. og farverne er harmoniske. Jeg har også Gollum, men ham skal man være forsigtig med; han er så højtråbende!
  Den cardigan kommer vist til at konkurrere med den "fede" trøje!!!

  SvarSlet
 2. Jeg synes også at den afstemning var fornuftig for det er gode farver at sætte sammen. Den er flot, så den kan du sagtens være stolt af.

  Dejligt, at være til frokost og kunne tage feriebarn med hjem og så udnytte at der er en lille villig hjælper til havearbejdet.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Du laver de skønneste trøjer. Også denne er jeg pjattet med. Håber du ikke har noget i mod, at jeg læner mig op ad din model og farvekombination.
  Tak for din side, du er til stor inspiration. Hilsen Linda

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.