mandag den 13. april 2015

Ekskluderet - lukket ude - lockoutet

I disse dage er det to år siden, vi lærere var lockoutet - en mærkelig tid, som det var svært at finde mening med

Nu er det vist sket igen - at jeg er lukket ude - denne gang i en strikkegruppe på Facebook, som jeg er medlem af.

Mystisk og meget underligt - uden forklaring eller begrundelse. 

I den sidste uge har jeg været optaget af planlægning af landsindsamlingen for Kræftens Bekæmpelse.

Det gik godt. Vi havde en god dag med et resultat på 150.000, som kunne videresendes til gavn for forebyggelsen og forskningen af denne frygtede og forfærdelige sygdom. 

Faktisk har jeg ikke strikket i den sidste uges tid. Så helt afhængig er jeg ikke, når jeg vel at mærke er opslugt af et andet projekt. 

I dag kunne jeg dog mærke, at jeg skulle have fat i pindene igen. 

Derfor ville jeg lige ind i gruppen Strik/garn og inspiration - ja, for at lade mig inspirere og se, hvilke fine ting, der var lagt ind den sidste uges tid. 

Jeg kunne ikke finde gruppen - den var uden for rækkevidde eller søgefelt. 

(Når man er blokeret, kan man ikke finde den ved søgning)

I første omgang tænkte jeg, at den måske var nedlagt, havde fået nyt navn eller hvad ved jeg. 

Jeg forhørte mig hos en, jeg vidste var medlem. Nej den var der skam endnu, men da hun søgte på mig i gruppen, var jeg - pist væk - 

Så jeg er blevet lukket ude. 

Jeg skrev en besked til administrationen, om jeg var blokeret. 

Jeg kunne se, at hun læste min besked umiddelbart efter, men svarede mig ikke.

Da hun altid er en meget hjælpsom og serviceminded person, så bekræftede det mig - ellers ville hun vel skynde sig at forsikre mig om, at der var sket en fejltagelse? 

Nå, men jeg sidder tilbage med en underlig følelse. Hvorfor nu det? Hvordan har jeg gjort mig fortjent til det?

Selvfølgelig kan en, der opretter en gruppe, selv bestemme hvem, der må være inde i varmen og hvem, der er dømt ude. En begrundelse ville dog gøre så godt. 

Det fik mig til at tænke på, dengang man i skolen var med i et fællesskab og så pludselig en dag, måtte man bare ikke være med mere. Hvad var der sket? Hvad havde man gjort? 

Et er sikkert - man undrer sig. Hvilken følelse passer til sådan en situation?

Når der ingen begrundelse følger med, begynder man at lave sine egne fortællinger

Og det gør du sikkert også, når du læser dette.

For man kan da ikke lade være med at undres.....kan man?

                     

16 kommentarer:

 1. Du kan tro man kan undres. Jeg er også udelukket af en gruppe. jeg ved så godt hvorfor. Jeg ved for meget, jeg nægter at indrette mig under nogle damer jeg ikke kender og som ved mindre end jeg. Der er en del man kan undres over. men ved du hvad? vær glad for al den tid du får forærende nu du ikke har den gruppe mere... sådan er jeg begyndt at se på det

  SvarSlet
  Svar
  1. God vinkel at anlægge på det. I følgende kommentar fra Madam Sand er nok svaret for at jeg er blevet blokeret - man må ikke linke til sin blog - og det er jo nok fordi, jeg strikker i andet garn end det hun sælger - jeg har da også hele tiden vist, at der bag netop denne gruppe var økonomiske interesser. Så når jeg tænker mig om, bliver jeg jo en trussel, når jeg fx strikker Afmæli i højlandsuld og ikke Lett Lopi, som hun sælger. Så det er vel Fair nok.

   Slet
 2. Hmm underligt. Det mindste du har krav på, er da en forklaring. Men jeg er åbenbart også ekskluderet - en søgning på gruppen bragte ikke noget resultat. Er det os, der har en blog, der bliver udelukket?

  SvarSlet
 3. Jo - nu fandt jeg den - jeg skulle søge uden skråstreg. Gruppens 2. regel siger: 2.Links til Blogsider, FBsider, webshops, butikker mm er ikke tilladt, ligesom det heller ikke er tilladt at henvise til andre garnbutikker med adresse og telefonnr.
  Og endelig skrives der til sidst: OVERTRÆDES REGLERNE VIL MAN BLIVE UDELUKKET UDEN VARSEL.

  Men derfor kunne hun nu godt have givet en forklaring. Det er min mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madam Sand - så er det jo derfor! Man må ikke linke til sin blog - og det er jo nok fordi, jeg strikker i andet garn end det hun sælger - jeg har da også hele tiden vist, at der bag netop denne gruppe var økonomiske interesser. Så når jeg tænker mig om, bliver jeg jo en trussel, når jeg fx strikker Afmæli i højlandsuld og ikke Lett Lopi, som hun sælger. Så det er vel Fair nok.

   Slet
 4. Hej Ellen, virkelig mærkeligt, har lige været inde på den for at se om jeg stadig var medlem og det var jeg. Jeg så at det var maler Lene der havde var administrator på den blog, så det giver måske noget af forklaringen for at man smides ud hvis man er for ud til bens. Hav en god dag og brug tiden til strik i stedet og husk der er andre og bedre grupper på FB.

  SvarSlet
 5. Ja, det er der heldigvis Susanne og det er klart nok, når der er økonomiske interesser bag formålet med en gruppe. Så det er ok. Så jeg er jo ud til bens, når jeg ikke strikker i garn fra hendes butik - og med alt det jeg strikker, bliver jeg en ALVORLIG TRUSSEL (ironi) for hendes butik og indirekte bliver det en støtte til garnudsalg i GUG. Så set fra et forretningsmæssigt synspunkt, synes jeg det er helt fair.

  SvarSlet
 6. Man skal da godt nok lige læse mål og formål for de grupper man er i! Jeg vil strikke med det garn jeg har/synes om/har råd til! Og jeg nder at læse om alternative muligheder for garn/opskrifter.
  Er kun med i Strik, Sjaler og tørklæder, Koftegruppa og Fanøstrik.... Det er dem jeg kunne finde... og finde ud af... er der andre jeg kunne have fornøjelse af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har stor glæde af Strik - kun strik. Men man kan få for mange grupper og glemme reglerne for de forskellige. Så det var faktisk, fordi jeg var ved at rydde op på min Facebook, at jeg opdagede, at jeg var ekskluderet. Nu hvor jeg har forklaringen - er jeg ok med det. Synes faktisk det er fair nok, hvis man skal have en forretning til at køre og heldigvis har hun mange, der passer på hende.

   Slet
 7. Meget interessant!!! Og det slår mig hver dag: Sosiale medier har gjort at vi tager det virkelige liv ind i noget der ikke egner sig til det. Synd at nogle udelukker andre uden at fortælle hvorfor. Men de vigtigste relationer er jo de virkelige. Det har ikke noget med dig at gøre. Det er jo kun Facebook!!!! Find en anden gruppe og hyg dig med den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Forresten er jeg med i Strikke og hækle tøserne. Det er en skøn gruppe :-)

   Slet
  2. Tak det vil jeg gøre. Jeg har nu fået en mulig forklaring i ovenstående kommentar fra Madam Sand - jeg linker nemlig altid til min blog, så interesserede kan få flere detaljer - og det mås man ikke efter de nye regler, som jeg så ikke lige fik læst. Det er helt fair - når gruppen er tilknyttet en forretning.

   Slet
  3. Måske jeg lige skulle tjekke den ud :)

   Slet
 8. Jeg er også med i gruppen og mest for at få lidt inspiration. Ind imellem må jeg da liiige trække på smilebåndet, når Maler Lene og hendes garn bliver rost i høje toner. Ja, hun driver en forretning, og som alle andre forretninger er den sat i verden for at tjene penge. Men smart nok - hun får sig noget gratis reklame på den måde.

  SvarSlet
 9. Jeg har hentet meget god inspiration der - og som dig mange gange smilet :) Og det er det jeg mener med, at der er mange, der passer godt på hende.

  SvarSlet
 10. Ja jeg vil også ha lov selv at bestemme hvor og hos hvem jeg handler...hmmm....- kan godt forstå du har haft det underligt især når man ikke ved hvorfor.. ( det gjorde vi nemlig for to år siden til sammenligning...) godt der er andre steder at få inspiration!!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.