søndag den 11. maj 2014

Min første gang .......uldfestival i Saltum

Så gjorde jeg det.

Motivationen var der igen i år lige som sidste år, men køreturen er lang til det nordjyske - bare lige sådan frem og tilbage - uden at skulle besøge nogen

På FB søgte Jane kørelejlighed. Hun kunne samles op på vejen efter de første 25 km alene, så det gav det sidste skub til at komme afsted.

Tidligt op og lidt spændt på det fremmede selskab kørte jeg afsted tidlig lørdag morgen. Vi skulle jo lige omkring min garnpushers nye sted, som meget belejligt holdt Åbent Hus.

Klokken ti ville vi være på pletten.

Jane - uddannet frisør - vant til at snakke med folk - gjorde det let at have hende med som passager. Snakken gik let og ubesværet, så det var en fornøjelse - sammen med hendes lækre boller og medbragte kaffe.

Sidste sommer besøgte jeg garnudsalgs lille butik i Gug. Det var trangt og havde bestemt sin charme.

Nu er der lys og plads. Skønne omgivelser. På sådan en dag dog alt for mange mennesker for mig. Men sådan er det jo - og godt for garnudsalg. Jeg vil nyde at komme der en almindelig fredag med plads og ro til at fordybe mig i alle de skønne farver på hylderne.

Nu skal I dog ikke tro, at det forhindrede mig i at få udvidet mit garnlager. Her ligger til et par projekter, som jeg havde i tankerne hjemmefra - intet impulskøb over denne handel.

Åbningstilbud var der nok så som så med - alt efter forventningerne selvfølgelig. En container fyldt med en masse billige cones kunne sikkert have fristet til impulskøb.

Jeg fik købt pacalinaen, som jeg glæder mig til at bruge sammen med den sorte uld/bomuld - to garner, som jeg ikke har prøvet før fra garnudsalg. Mon yngstedatter har gættet projektet?

Stort kompliment til de få mænd, der havde vovet sig ind her - enten for at sidde på en bænk og kigge på alle de snakkende kvinder, der følte på garn eller for at bære " kurven" for fruen.

Efter halvanden time her kørte vi videre til Saltum, hvor Skandinaviens efter sigende største uldfestival skulle holde til.

Her manglede jeg overblik. Masser af mennesker naturligvis. Kvinder i hobetal og få mænd. Masser af stande - her kunne jeg have brugt et kort. Det var svært at finde ud af, hvor langt man skulle gå. Der var en del telte, men hvornår var det den sidste?

Sjovt var det. Garn, knapper, smykker, brændte mandler, egnsmuseum mv.

Annette Danielsen havde på sin hjemmeside skrevet, at hun solgte sine modeller fra "Kunsten at strikke en ø". Jeg ledte forgæves. Ville gerne have set dem.

Tøndering var dog til stede med mange opstrikkede modeller på stativet.

Dagens impulskøb var på sin plads her. Et projekt er tænkt, men det kan ændre sig meget. Farverne matcher farveskalaen, som jeg har i forvejen i supersoft garn. Spændende hvad det kan blive til.

Arbejdende uldværksteder var også kommet til Saltum.

Får blev klippet og ulden forarbejdet. Det lyse får har måttet undvære sit uld til - måske et halstørklæde.

Jeg fik turen godt honoreret. Se bare her - mine kørselspenge:

Tweed me Please - ganske vist den tykke, men glæder mig til at prøve den.

Helt igennem en god dag i godt selskab

 

 

 

 

4 kommentarer:

 1. Lyder til at have være en god tur. Hold dog op hvor jeg gerne ville have været afsted. Men sådanne er det jo nogle gange tinge vil bare ikke gå helt op. Glæder mig til at se alt det dejlige garn blive omsat til flotte ting

  SvarSlet
 2. Du fik da virkeligt noget ud af køreturen... og oven i købet i godt selskab!
  Spændende at følge hvad indkøbene udmøntes i!
  Jeg droppede Saltum til gengæld for I Form løbet i Ålborg kombineret med et besøg i GUG, hvor hvi kom klokke 10.. og så var det til at trække vejret. Sikke dejlige lokaler de har fået, mon ikke det trækker endnu flere kunder til at komme forbi en fredag!?

  SvarSlet
 3. Blackhill uld/bomulden er bare det dejligste bløde garn. Din datter kan godt glæde sig til det du laver:) Jeg drømmer også om at komme til Gug en ganske almindelig fredag☺

  SvarSlet
 4. Selvtak for en dejlig dag, og ikke mindst fordi du havde modet til at invitere en vildt fremmed med på din tur, og takker for en helt igennem dejlig dag, hygge og godt selskab. Fik også en masse dejligt garn med hjem, men savnede som dig også en container med gode åbningstilbud i garnudsalg. Håber vi kan ses til en kop kaffe og nybagte boller igen en anden dag. Og ser frem til at læse dit næste indlæg, som regel altid fulgt af dejlige billeder....

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.