onsdag den 6. august 2014

Afgrænset tid... på arbejde og strik

Det er underligt efter 35 år med fleksible arbejdstider, nu pludselig at skulle gå og komme på klokkeslet. Det ved jeg godt, at rigtig mange gør, og det vænner jeg mig også til - men det vil lige tage lidt tid.

I denne uge summer det af liv på skolen. Lærere holder det ene møde efter det andet. Der skal laves årsplaner, findes materialer osv.

Jeg har gjort mit kommende klasselokale rent for støv og spindelvæv og flyttet en masse møbler ud og andre ind. I dag skulle jeg gå hjem kl 14.30. "I gamle dage" ville jeg være blevet til kl 17- tiden og måske følt, at nu var lokalet klar til at modtage børn.

På den anden side så skal der på skolen være indkvartering af en sportsarrangement hele weekenden. Derfor kan vi ikke pynte klasselokalerne helt op, som vi gerne ville. Det har dog aldrig været et problem, for så gjorde vi det bare søndag eftermiddag, når sportsfolkene var taget afsted. Det plejer at være hyggeligt sådan en søndag, før børnene kommer, at skrive velkomst på tavlen, pynte med flag og blomster osv. Og indstille sig på, at nu tages der hul på et nyt skoleår.

Men det er slut. Nu er der faste mødetider.

Vores arbejdspladser, hvor vi skal sidde og forberede os, er dog langt fra klar. Møbler til lokalet kommer først hen i efteråret. Så vil nogen jo nok tænke, at vi bare kan sidde i et klasselokale. Det er dog ikke så nemt, for forberedelsestiden ligger jo, mens skolen er fuld af børn - så det bliver lidt spændende, hvor man kan finde ro.

Det er virkelig en udfordring lige nu, hvor mange lærere har kasser med på skolen med alt det, der før stod hjemme på hylderne. Selv har jeg tømt en reol og et skab på mit arbejdsværelse herhjemme og stillet ned på skolen. Det skal jo være tilgængeligt, når jeg skal forberede mig. Det giver luft herhjemme, men lige nu en rodet affære på skolen. Øv.

Vi var til møde i aftes alle lærere og pædagoger. Humøret er højt. Det er det ofte den bedste måde at takle groteske situationer.

Vores lærerværelse er beregnet til 50 - nu er det blevet til personalerum, da vi jo har fået udvidet med pædagogerne.

Det var lummert i aftes, hvor vi sad 65 til skoleårets første pædagogiske aftensmøde, som der bliver en del af hen over året.

Udfordringer er altid spændende - og bare vi kan bevare humøret og det gode arbejdsmiljø, så skal det nu nok gå. Al begyndelse er svær.

Og så nærmer vi os Laneway, som jeg startede på - men forkert. Jeg afventede så, da jeg fik lejlighed til at måle og afprøve starten på datteren. Det blev klaret i søndags.

Så var jeg i tvivl om jeg havde nok af den sorte recycle cotton. Jeg sendte en bestilling af sted til garnudsalg.dk, da jeg ikke ville begynde før, jeg var sikker på, at det var samme indfarvning.

Det kom i går - med lidt ekstra ;) men det gør jo ikke noget, for nu har jeg et tomt skab, der kan fyldes op med garn.

I mens har jeg lige haft behov for at strikke noget hurtigt og småt. Så de sidste par afteners strik er blevet til denne lille sag. 50 gr bomuld på p. 3.5 og en opskrift "CIRKA", som jeg fandt i mit arkiv. Den er af LiseLotte Weller fra garnudsalg.dk. Str er nok cirka 4 mdr.

 

Garnet købte jeg hos impaz.dk, som lige nu har 35 % på en del fra Sandness og Drops. Impaz ligger kun et stenkast på 5 km her fra. Så det var en god cykeltur i mandags efter arbejde.

I min barndom kaldte jeg denne for Løvetand .....

Og denne for Tandbørste

Vejrudsigten lover sommer lidt endnu, men også den har sin afgrænsede tid.

 

2 kommentarer:

 1. Det er underligt pludseligt at blive hængt op i en klokkestreng! Ja, galgenhumor kan være den bedste medicin.
  Jeg har siddet og undret mig over at kommunerne ikke har fået deres forpligtelser overstået i tide. Undret mig over hvad en arbejdsplads kan bestå af. Undret mig over den arrogance kommunernes formand lagde for dagen på TV, ikke at jeg synes Bondo altid er en engel....
  Må sige at respekten for dem, der skal få det til at fungere ude i virkeligheden, er steget et par meter!
  En lille fordel er at der blev plads til mere garn i skabet! Godt du fik suppleret til Laneway. Kunne lige se at Ulla er igang med en mere!

  SvarSlet
 2. Ja det er en stor omvæltning. Aftalen betyder for nogen mindre arbejde og for andre mere arbejde, men godt bliver det først når rammerne er i orden. Så bliver der plads til at snakke indhold. Jeg hører mange sige, at indtil nu er der kun talt om rammerne, indholdet, som dog er det vigtigste, har ingen haft tid til at sætte fokus på.
  Men held og lykke med opgaven, jeg tror det bliver godt engang.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.