tirsdag den 25. juni 2013

Teknikken...i billedserie

Jeg slog 5 ekstra masker op til senere brug, mens jeg strikkede cardiganen på rundpind. Så studerede jeg forskellige links, og spurgte om hjælp i blogland.

Det vigtigste link var disse to:  den engelske, der viser hækling og opklip. Og  den danske der viser opsamling til forkanterne


Her har jeg hæklet i midten af de 5 ekstra. Husk at hækle forreste ben af maske 2 sammen med bagerste ben af maske 3
Her ses - hvor fint man kan klippe op - efter forstærkningenHer samles masker op til forkanter - jeg springer over hver 4, for at kanten bliver fastere.


Godt på vej


Færdig - klar til opklipning


Så er det gjort


Pæn bagside


Knapper i - og en cardigan rigere - uden at strikke vrang - men blot rundt og rundt.

Men igen - jeg studerede det engelske link nøje. Jeg lavede også en lille prøve , før jeg kastede mig ud på det for mig - dybe vand. Men som oftest bliver ens frygt gjort til skamme. Det var meget let.

3 kommentarer:

 1. Hej Ellen
  Jeg er vild med din cardigan, men inden jeg investerer i mønsteret, vil jeg gerne lige sikre mig, at den er konstrueret således at den er højere bagtil. Jeg er nemlig ikke vild med de top-down opskrifter, som har en stor halsudskæring og nakken sidder næsten helt nede på ryggen.
  Din billedserie her gør mig helt sikker på, at denne metode skal prøves. Jeg hader at strikke vrang, men elsker at gå i cardigans....

  SvarSlet
 2. Hej Janne. Som du måske lige kan skimte på det sidste billede, er den lidt højere bag til og sidder tæt til. Jeg har det på samme måde som dig mht. halsudskæring og ryg. Glæder mig til at se dit resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må jeg vist ha' købt opskriften, men der går nok lang tid inden den kommer på pindene. Skal lige ha' spundet ulden først, og der er der pt. gang i spinding til en Cardigan fra Læsø Uldstue.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.