torsdag den 19. juni 2014

Revolution i min strikkeverden.... nye muligheder

Jeg har haft en fantastisk eftermiddag - det må jeg dele

Jeg tog mig tid til et lille strikkekursus på nettet på Ravelry - noget jeg længe har haft planer om.

Jeg fandt og meldte mig i  Contiguous- gruppen på Ravelry i december 2013 - har været forbi flere gange -  men ladet  mig opsluge af andre skønne projekter.

Men så er der jo min flittige "blogven" Anne - hun begyndte at kredse om det mærkelige ord Contiguous for nogle måneder siden - og sandelig om hun nu ikke har kreeret sig en smuk trøje.

Det gav blod på tanden.

Contiguous er engelsk og betyder sammenhængende

En fantastisk måde at strikke top-Down med indsat ærme - men det strikkes stadig i et stykke - deraf ordet - det hænger sammen ligesom når man strikker raglan. Her har jeg strikket fladt, men det vil være nemt at strikke rundt. Men første gang må man jo hellere følge instrukserne.

 


Lille modelFor mig er det jo nærmest en revolution - nu har jeg lige pludselig et valg, når jeg vælger at strikke top-Down mellem raglan og tilsat ærme.

Når jeg tænker på den tid jeg brugte på at sy ærmerne i "Under Uret" - og få det pænt syet i.

Det har været en rigtig god dag, hvor nyt er lært. Nu skal jeg så "bare" have lavet mig et grundmønster - som jeg efterhånden har til min Top-Down raglan med høj nakke.

Jeg lægger selv mærke til at jeg skrev "bare lige" - det er nu nok ikke lige sådan, men prøves skal det

Dukke Lise sad stille under prøvningenDet bliver så spændende at lege med


P.S Man kunne måske også starte med at købe en opskrift på Ravelry, som bruger metoden :)16 kommentarer:

 1. Hej Ellen, jeg er ny læser her og er selv lige begyndt at bruge contiguous metoden. Jeg kan varmt anbefale mønsteret "Driftwood" af Isabell Kraemer (gratis på Ravelry). Har strikket modellen både som vist i mønsteret og som cardigan. Det har en rigtig god pasform. Mvh Susanne L.

  SvarSlet
 2. kære anonyme - tak for dit input. Jeg har downloadet Driftwood. Mon du strikkede cardiganen rundt og så klippede op efterfølgende? Det bliver efterhånden ret let at strikke. Hvis du nu kigger forbi igen - kunne jeg tænke mig at vide, hvilket garn du har brugt? Skal vel helst ramme strikkefastheden :)

  SvarSlet
 3. Jeg er også ny contiguous strikker. I januar købte jeg på ravelry min første engelske opskrift med en kombination af saddelskulder og contiguous. Det giver en fantastisk flot form på skulderen. Det var dog lidt af en udfordring for mig da det både var engelsk og to nye teknikker. Så meget desto større er glæden jo når det lykkes. Det er bestemt ikke sidste gang jeg tager udgangspunkt i den opskrift.

  SvarSlet
 4. Det er så dejligt at opdage nye muligheder - hvilken opskrift mon du købte? Engelsk er en udfordring i starten med alle de nye udtryk, men efterhånden synes jeg det bliver nemmere. Man skal bare lige holde det ved lige i starten. Tak for input

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg købte Blue Sand fra LaMaisonRililie. Jeg laver ikke venderækkerne forneden men bare som alm cardigan. Jeg bruger ikke garnet i opskriften men uld/bomuld fra garnudsalg. Jeg havde lidt mit hyr med det rigtige maskeantal, da strikkefastheden ikke passer til opskrift så jeg prøvede trøjen og justerede lidt undervejs - det bliver det jo ikke nemmere af når man er ny i teknikken, så der måtte trævles op indtil flere gange:)

   Slet
 5. Hej igen, ja jeg har strikket cardiganen rundt og klippet op. Den er strikket i to tråde supersoft fra Garnudsalg (et ældre tilbud). Jeg har strikket 2 str. mindre end jeg plejer for at kompensere for den større garntykkelse i forhold til opskriften, uden problemer. Den første sweater strikkede jeg i 1 tråd Lambswool og 2 tråde Pacalina, også fra Garnudsalg. Her passede min strikkefasthed til opskriften. Mvh Susanne L.

  SvarSlet
 6. Jeg har også luret lidt på teknikken, knitty.com har en fin cardi - my favorite colour, - der er kommet på min inspirationsliste :)

  SvarSlet
 7. Ja den er rigtig fin at tage udgangspunkt i. Tak for tippet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at søge med Contiguous i Ravelrys søgemaskine. Jeg har også hentet On the beach, Ambiente, My Favorite Color, alle gratis og der er flere, også børnetøj.
   Rigtig god fornøjelse med din nye kompetence.

   Slet
  2. Tak, der var god inspiration i ovenstående. Tror det næste projekt skal være en kortærmet med contiguous. God fornøjelse på Samsø.

   Slet
 8. Hvor er det smart. Mon jeg nogensinde bliver så habil en strikker, at jeg kaster mig ud i større projekter? Hvis, så skal jeg i hvert fald huske den her teknik ;-) Alle større strikkeprojekter ryger hen til min mor, så tager jeg hækletingene :-) Men tror lige jeg skal vise min mor teknikken ;-)

  SvarSlet
 9. Det er 'bare' at kaste sig ud i contiguous. Mål hvor bred du vil have nakken og slå masker op plus 2xskulder-masker plus de 2 første masker af forstykket.
  Prøv undervejs. - god fornøjelse

  SvarSlet
 10. Hvor smart! Og så flot det bliver - det er så godt at vi har Ravelry og nettet så vi kan lære nyt. Glæder mig til at se nyt mønster fra dig med metoden :-)

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle de gode ideer. Fint emne du tog op der, Ellen. Det er en dejlig blog du har :)

  SvarSlet
 12. Dejligt at så mange lod sig rive med af min begejstring

  SvarSlet
 13. Det er godt nok en spændende teknik. Tak fordi du deler. Det er da godt nok noget som skal studeres nærmere.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.